Toen jaren geleden de eerste blokhutten in tuinen opdoemden, werd hier een beetje vreemd tegenaan gekeken. Waarom zou je de ruimte in je tuin vullen met een houten hut, zonde van je tuin toch?

Mensen die vandaag de dag deze mening zijn toegedaan, zijn steeds meer een uitzondering. Waar de blokhut in je tuin eerst vooral trend was, is de blokhut anno nu voor veel tuinliefhebbers een vaste waarde.

In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van een blokhut in je tuin op een rij.

De blokhut als extra opbergruimte

Groot voordeel van een blokhut is dat je hiermee extra opbergruimte creëert. Menig schuurtje is al snel te klein om onze fietsen, (tuin)gereedschap en tuinmeubilair in te stallen. En als dit al wel lukt, dan is er vaak nauwelijks ruimte over om nog te kunnen klussen.

Door een blokhut in je tuin te plaatsen, los je dit probleem snel en gemakkelijk op. Het is niet voor niets dat de blokhut voor veel mensen de ideale oplossing is om tuinmeubilair, tuingereedschap en tuinmachines als een grasmaaier een plek te geven.

Hierdoor hou je in je schuur genoeg ruimte over voor fietsen en/of je scooter. En kun je ook nog makkelijk bij je werkbank om te klussen. Een van de vele voordelen van een blokhut in je tuin.

Interflex blokhut - tuinhuis - onbehandeld - inclusief dakshingels - 3 x 2 meter - 3020L - 28 mm

★★★★★
1.852,00  Uitverkocht
vanaf 7 mei 2024 00:29

Een blokhut als klusruimte

Natuurlijk kun je het ook omdraaien door je blokhut juist in te richten als klusruimte. Zeker wanneer je een fanatieke doe-het-zelver bent, is het prettig om een goede werkruimte te hebben.

Een werkruimte waar je ongestoord kunt werken en alle ruimte hebt om je projecten tot een goed einde te brengen.

Bijkomend voordeel van een blokhut ingericht als klusruimte is dat je je gereedschap en project niet elke keer hoeft op te ruimen. Wanneer je voor de dag of avond klaar bent, sluit je de blokhut af en ga je op een volgend moment gewoon verder waar je was gebleven.

Zo hoef je niet elke keer opnieuw op te starten. Wel zo efficiënt en scheelt je veel tijd.

Blokhut met overkapping Kapschuur dak 300 x 200 + 400cm

3.520,00  Uitverkocht
vanaf 7 mei 2024 00:29

De blokhut als onderdeel van een gezellig zitje

Een blokhut is een ideale plek om te gebruiken voor een gezellig zitje. Maak voor je blokhut een terras van fraaie tegels of houten vlonders, om er één geheel van te maken.

Is het mooi weer, dan haal je snel en gemakkelijk je tuinmeubilair tevoorschijn uit de blokhut en kan het grote genieten beginnen.

Je kunt de blokhut uitbreiden met een overkapping, waardoor je er ook bij minder goed weer gezellig onder kunt vertoeven. Zelfs een goedkope blokhut met overkapping ziet er tegenwoordig al super uit, dus voor het geld hoef je het niet te laten.

Plaats sfeervolle verlichting onder de overkapping van je blokhut, een houtkacheltje of terrasverwarming erbij en op deze manier verleng je eenvoudig je buitenseizoen.

De blokhut als kantoorruimte

Eén van de voordelen van de blokhut is dat je deze kunt gebruiken als kantoorruimte of werkplek. Dit artikel is geschreven in coronatijd, een tijd waarin we meer dan ooit thuis zijn en thuis werken.

In huis een geschikte werkplek vinden waar je in alle rust kunt werken is lang niet iedereen gegeven. Een blokhut in je tuin kan wat dit betreft uitkomst bieden. Maar ook als je zzp-er bent is dit een prima optie om op zijn minst te overwegen.

Richt je blokhut in als professionele kantoorruimte en ontvang hier je relaties. Je zal versteld staan van de positieve reacties die je hier op krijgt.

De blokhut als sauna

Ben je groot liefhebber van de sauna? Kies dan voor een saunablokhut in je tuin. Hoeveel ontspanning in je eigen tuin wil je hebben!

We begrijpen dat lang niet elke tuin geschikt is voor deze optie. Want een saunablokhut vraagt uiteraard wel om enige privacy. Wellicht dat je die kunt creëren door middel van beplanting of tuinschermen.

Laat wat dit betreft je creativiteit vooral de vrije loop, want er is veel mogelijk vandaag de dag. Meer dan je denkt zelfs…

De blokhut als tienerhonk

Je blokhut gebruiken als honk voor je puberende tienerkids is een groot voordeel van een blokhut. Richt je blokhut gezellig in en natuurlijk betrek je je kids hierbij.

Een dikke loungebank, een goede bluetooth speaker, sfeerverlichting en natuurlijk een TV met gameconsole erin en je kids lopen met je weg.

Waarom je dit zou willen? Door tieners een eigen plek te geven waar ze lekker met hun vrienden en vriendinnen kunnen chillen, hangen ze minder op straat rond. Op deze manier kun je, eigenlijk zonder dat ze het zelf in de gaten hebben, een oogje in het zeil houden.

Vanzelfsprekend maak je dan goeie afspraken met elkaar om problemen met buren te voorkomen. Want op (geluid)overlast zit uiteraard niemand te wachten.

Een blokhut is een meerwaarde voor je huis

Een fraaie blokhut in je tuin heeft als voordeel dat het in veel gevallen waarde toevoegt aan je tuin. Maar wist je dat een mooie blokhut ook waarde toevoegt aan je huis?

Hoewel de blokhut zelf misschien niet eens zo duur was, kan de waardevermeerdering van je huis al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Daarmee is een blokhut een goede investering te noemen die zich vaak terugverdient op het moment dat je je huis verkoopt.

Heb je een vergunning nodig voor een blokhut?

We hebben je een aantal voordelen van een blokhut in je tuin laten zien. Overweeg je nu een blokhut in je tuin te plaatsen, check dan altijd eerst of je hiervoor een vergunning moet aanvragen.

In dit artikel vertellen we je hier meer over. Wij zijn benieuwd waar jij je blokhut voor gaat gebruiken. Maar wat het doel ook is, we wensen je bovenal heel veel plezier van je blokhut!