Breng je ook het liefst zoveel mogelijk tijd door in je tuin? Dan ben je niet de enige, want de tuin is voor veel mensen de ideale plek om te ontspannen en te genieten. Natuurlijk geniet je van de prachtige planten, bloemen en struiken in je tuin en wie weet heb je ook wel een mooi groen gazon.

Je tuin kun je heel eenvoudig nóg leuker maken door er een aantal tuinaccessoires in te plaatsen. In dit artikel laten we je kennismaken met 7 superleuke tuinaccessoires.

1. Tuinposters

Tuinposters zijn helemaal hip, hot & happening en een leuke manier om bijvoorbeeld een hoekje in je tuin een bepaalde uitstraling te geven. Of je terras en weet dat er ook gave tuinposters te vinden zijn voor in je mancave. Vaak zijn tuinposters gemaakt van canvas of (bisonyl) zeil, maar je kunt ze ook tegenkomen van hout.

De posters zijn bestand tegen ons wisselvallige weer en zijn UV-bestendig. Hierdoor heb je al snel enkele jaren plezier van deze tuinaccessoire. Kies voor een prachtige natuurlandschap, een tuinposter van dieren of voor die tuinposter met die hippie Volkswagenbus bij het strand voor in je mancave. De keuze is enorm.

2. Muurdecoratie

Ben je het zat om weer een heel tuinseizoen aan te kijken tegen die lelijke muur of schutting? Fleur die dan gewoon op met muurdecoratie als bijvoorbeeld metalen vlinders die in veel verschillende kleuren te koop zijn. Hang een muurbloempot op en zet hier bijvoorbeeld bloeiende fuchsia’s in. Ziet die saaie grauwe muur er gelijk heel anders uit.

Ga voor hippiestijl en hang een kleurrijk houten surfbordje aan je muur. Sluit je terras aan op een muur? Hang er dan een coole flesopener op. Kun je dat lekker koude biertje ook nog makkelijk mee openen. Verder heb je nog de keus uit ontzettend veel metalen muurdecoratie in de vorm van dieren (vogels, insecten, vissen), bloemen en abstracte decoratieve vormen.

3. Tuinbeelden

Een tuinbeeld of meerdere tuinbeelden in je tuin geeft je tuin direct een heel andere aanblik. Zeker wanneer je veel planten in je tuin hebt staan die relatief laag blijven, kun je door middel van een tuinbeeld wat hoogte in je tuin aanbrengen. Tsja, wat keuze betreft kun je het zo gek niet bedenken of er is wel een tuinbeeld van. Je wilt hier graag een paar voorbeelden van hebben? Komen ze:

  • Paddenstoelen
  • Dieren; uiteenlopend van kikkers, vogels, leeuwen, insecten, lammetjes, honden, katten en wat al niet meer zij
  • Boeddhabeelden
  • Kabouters en elfjes
  • Pijnappels
  • Decoratieve tuinbeelden

Ook wat materiaal betreft valt er veel te kiezen. Ga je voor een stenen tuinbeeld of kies je bijvoorbeeld er liever eentje van metaal met een fraaie roestlook.

4. Waterornamenten

Een waterornament in je tuin is echt een blikvanger van jewelste. Je blijft ernaar kijken en het water dat rustig naar beneden stroomt of valt, is ook nog eens heel rustgevend. En dat draagt zeker bij aan dat relaxte gevoel dat je zo graag in je tuin ervaart. Een waterornament is over het algemeen heel eenvoudig te plaatsen en ook heb je er weinig onderhoud aan. Vaak is het een kwestie van neerzetten, vullen met water, de stekker erin doen en daar komt het water.

Kies voor een stenen waterornament dat uit meerdere lagen bestaat of voor drie op verschillende hoogte geplaatste houten tonnen waarin het water vanuit de ene ton in de andere stroomt. Of is die gekleurde ronde steen met ledverlichting van waaruit het water uit het midden over de steen stroomt meer jouw smaak?

5. Tuinspiegels

Een heel trendy tuinaccessoire is een tuinspiegel. Dit zijn spiegels die een speciale coating hebben, zodat ze bestand zijn tegen regen, hagel en sneeuw. Het zijn dus echt andere spiegels dan binnen. Tuinspiegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en natuurlijk heel veel verschillende omlijstingen. Natuurlijk ontbreekt de ronde tuinspiegel met een omlijsting van de zon niet.

Minstens zo leuk is de tuinspiegel die je door middel van houten luiken aan weerszijde van de spiegel open en dicht kunt doen. Handig als de zon in de spiegel schijnt en je verblindt. Naast decoratief kun je tuinspiegels ook heel praktisch toepassen. Hang ‘m strategisch op en je kunt bepaalde delen van je tuin zien of in de gaten houden, zonder dat je er rechtstreeks zicht op heb. Je kunt je tuinspiegel zelfs op maat laten maken.

6. Windspinners en windgongen

Ok, we geven direct toe dat deze tuinaccessoires misschien niet bij iedereen heel geliefd zijn. Toch noemen we ze hier, omdat veel mensen een vooroordeel hebben over deze tuinaccessoires. Onbekend maakt onbemind en dat is jammer. Het geluid dat windspinners en windgongen maken, is voor veel mensen een belemmering.

Begrijpelijk, maar er zijn er ook meer dan voldoende die weinig tot geen geluid maken. En hang je ze op een plek in je tuin waar het niet tot nauwelijks waait, dan is er al helemaal geen probleem. De decoratieve waarde van deze tuinaccessoires is erg hoog. Ga er maar eens naar op zoek, dan begrijp je direct waarom windspinners en windgongen in deze top 7 superleuke tuinaccessoires staan.

7. Solar ledverlichting

Geen kabels trekken of extra stroompunten aanleggen in je tuin. Niks van dat alles. Solar ledverlichting zet of prik je zo in je tuin en de zon doet de rest voor je. Zodra het donker of schemerig wordt, gaat de lamp branden. Nog leuker, plaats ze her en der door je tuin en geniet van het effect van de lampjes als het donker wordt.

Gebruik solar ledverlichting om je tuinpaadje te verlichten, de rand van je vijver of om een fraaie plant of struik letterlijk en figuurlijk uit te lichten. Kies voor solar ledverlichting ‘vermomd als steen’ voor in je rotstuin of voor dat grondspotje dat nauwelijks boven de grond uitsteekt. Natuurlijk ken je vast en zeker ook wel de paaltjes die je snel en gemakkelijk in de grond prikt. Aan jou de keus!

We hopen je met deze top 7 superleuke tuinaccessoires inspiratie te hebben gegeven om je tuin snel en eenvoudig op te leuken. En weet je wat verder nog zo leuk is aan deze tuinaccessoires? Ze zijn nog heel betaalbaar ook. Veel plezier ervan!