muggen buiten

Hoe te voorkomen dat muggen buiten je vrije avond verpesten. Het duurt slechts enkele minuten buitenshuis, vooral in de schemering, om een ​​diepgewortelde minachting voor muggen te ontwikkelen. En alsof het onophoudelijk zoemen in de buurt van je oor en voeden op je blootgestelde armen en benen niet genoeg is, kunnen muggen een aantal besmettelijke ziektes overbrengen. Een feit dat deze insecten verheft tot een regelrecht gezondheidsrisico.

Natuurlijk kun je een overvloed aan apparaten kopen die zijn ontworpen om de insecten te verjagen, te vangen of te doden. Maar zo bevredigend als deze apparaten lijken, doen ze misschien weinig of niks tegen je muggen probleem. Geen van deze producten is zo effectief als het beheersen van de muggenpopulatie in je tuin. Je kunt dit probleem het best bij de bron aanpakken.

Hier zijn vier no-nonsense tips om muggen buiten je tuin te houden.

Gebruik een raamhor en laat de muggen buiten

Maximaliseer frisse lucht binnenshuis, maar introduceer een mug bestendige barrière. We adviseren om fijnmazige horren te gebruiken in alle open ramen en deuren. Dit zorgt ervoor dat winden in je huis komen, maar de openingen van de horren zijn te klein voor muggen om binnen te komen.

Als je al horren hebt, controleer dan de afdichtingen langs de randen.

Luxergoods Magnetisch Vliegengordijn - 210 x 92 cm - High Quality - Horgordijnen - lamellenhor - Hordeur

★★★★★
24,99  Uitverkocht
vanaf 17 juni 2024 13:11

Verwijderen van stilstaand water

Muggen planten zich voort in stilstaand water, en ze kunnen dat in zelfs de kleinste hoeveelheden water. Dat betekent dat het noodzakelijk is om buitenspeelgoed op te bergen en kruiwagens of ander gereedschap te legen dat tijdens een regenbui water heeft opgevangen. Houd je goten en afvoerbuizen vrij van puin – bladeren en takken kunnen een verstopping veroorzaken met stilstaand water als gevolg.

In slechts vier dagen rijpen de in water gelegde muggeneieren. Dus als het op een maandag regent, wacht dan niet tot het weekend om stilstaand water te verwijderen. Tegen die tijd zal het te laat zijn.

Houd je tuin onder controle

Gebruik een grasmaaier, een grastrimmer of zelfs een kettingzaag om hoog gras, struikgewas en boomtakken weg te maaien. Muggen buiten hebben een voorkeur voor koelere plekken in de schaduw. Door het minimaliseren van hoog gras of takken die schaduwen werpen op je tuin, zorg je ervoor dat de leefomgeving rondom je huis veel minder aantrekkelijk is voor muggen. Door meer zon binnen te laten, worden ook natte plekken sneller droog. Als je gazon oneffen is, vlak deze dan en plant graszaad.

Gebruik de ventilator ook buitenshuis

Er is een reden waarom je veranda ventilatoren ziet in muggenrijke gebieden zoals de tropen. Een ventilator maakt het moeilijker voor muggen buiten om tegen de luchtstroom in te vliegen, het helpt ook bij het verspreiden van koolstofdioxide uitgestoten door mensen. Dat secundaire voordeel is een goede, omdat muggen de stof detecteren in de lucht die we uitademen, dat hen begeleidt wanneer ze op zoek zijn om zich te voeden.

Bestron Torenventilator, Ventilator met 3 snelheidsstanden & 75° graden draaifunctie, incl. Timer, hoogte: 78 cm, 35W, AFT760Z, kleur: zwart

★★★★★
39,26
32,90
 Op voorraad
vanaf 17 juni 2024 13:11