mieren in huis

Deze 5 eenvoudige stappen helpen je mieren in huis te voorkomen.

Mieren zijn vreselijke huisgasten: ze komen ongevraagd binnen, raken alles aan en hebben geen haast om te vertrekken. Tijdens de warmere maanden heb je al snel last van huismieren. Wanneer hun natuurlijke habitat wordt vernietigd, zoeken mieren naar alternatieve voedselbronnen, wat hen binnenshuis brengt.

Het probleem is dat ze snel in aantal kunnen groeien, tegen de tijd dat je ze in je huis tegenkomt heb je misschien al honderden. Het goede nieuws is dat mieren geen ziektes overdragen of echte schade aanrichten aan je huis.

Maar denk twee keer na voordat je een bus insectenspray pakt en begint met het sprayen van je keukenbladen. Mieren gif kan je het gevoel geven dat je iets bereikt, maar dat doe je niet. Tenzij je de oorzaak oplost van wat de mieren naar je huis lokt – en hoe ze binnenkomen – moet je je herinneren dat er duizenden mieren in elke kolonie zijn, en je kunt deze niet allemaal met een spray aan.

Met die aangename kennis in het achterhoofd, volgen hier vijf tips over de bestrijding van mieren in huis en hoe je ze buiten kunt houden.

Schoon huis = geen mieren in huis

Mieren voeden zich met suiker, eiwitten en zo ongeveer alles wat ze kunnen vinden. Over het algemeen zal een kolonie een paar mieren sturen om te verkennen – ze zullen een testmonster meebrengen van het voedsel dat ze tegenkomen naar de kolonie, en honderden zullen hen terug volgen in het huis. Ze zijn vooral aangetrokken tot suikerhoudende vloeistoffen.

Om ervoor te zorgen dat deze verkenners niet terugkeren met honderden vrienden op sleeptouw, moet je snel geknoeid suiker opruimen, met name dingen als honing, siroop en frisdrank. En bewaar al het voedsel in luchtdichte verpakkingen.

Verwijder vochtige vlekken en houtrot en voorkom mieren in huis

Mieren geven de voorkeur aan vochtige gebieden. Dat betekent dat douches, ramen en vochtige ruimtes in de kelder allemaal extra aandacht nodig hebben.

Zoek naar lekken, repareer ze snel en vervang alle door water beschadigde materialen. In tegenstelling tot termieten, die zich een weg banen door nieuw of oud hout, zullen mieren alleen door hout komen dat al door water is beschadigd.

Zet mierenvallen tegen mieren in huis

De meest effectieve methode voor het beheersen van een miereninvasie is het gebruik van lokdoosjes – zet ze overal neer waar je mieren ziet en verwacht. Als je nog steeds mieren rond het huis ziet, probeer dan een paar verschillende soorten lokaas tot je er een vindt die aantrekkelijk is voor deze specifieke kolonie.

Naast het doden van alle mieren die zich voeden met het zoete, suikerachtige aas, brengt de verkenner de vloeistof terug naar de kolonie en dood daarmee de larven en helpt het de bevolking te beheersen.

HGX mierenlokdoos - NL-0018675-0000 - 2 stuks - effectief tegen mieren - voor binnen en buiten geschikt

★★★★★
8,69  Op voorraad
vanaf 19 juni 2024 10:46

Maak de buitenlucht aantrekkelijk

Mieren bieden een belangrijke ecologische functie door grond te beluchten en vogels een bron van voedsel te bieden. Houd de voedselbronnen buiten het huis in gedachten om ze buiten te houden. Bladluizen, kleine insecten die van planten leven, scheiden een zoete substantie uit die op planten achterblijft. Mieren voeden zich er mee, maar als je buitenplanten met gif spuit tegen bladluizen, dood je ook een voedselbron buitenshuis voor mieren.

Dat geeft de mieren nog meer redenen om in je huis te komen, op zoek naar nieuwe bronnen van voedingsstoffen. Kamerplanten binnenshuis, met name tropische, zijn erg aantrekkelijk voor mieren. Bladluizen die zich voeden op kamerplanten zijn ook aantrekkelijk voor mieren. Veeg de bladeren schoon om de voedselbron voor mieren te verwijderen.

Blijf uit de buurt van sprays tegen mieren in huis

Je kunt in de verleiding komen om een ​​insecten-werend middel rond de fundering van je huis toe te passen om de toegang te ontmoedigen, maar we raden dit niet aan.

Sommige van deze sprays bevatten chemicaliën die onze hormonen kunnen veranderen. Vergelijkbare verbindingen zijn in verband gebracht met neurologische gedragseffecten bij kinderen, waaronder een verminderd IQ.

In plaats daarvan, als je hier en daar een paar mieren spot, dood ze op de ouderwetse manier: met een goede mep. Ze kunnen tenslotte verkenners zijn, dus als ze vroegtijdig worden gestopt, kunnen ze niet terug komen met versterking.