goede tuinhandschoenen

Vroeg of laat beginnen de meeste tuinierders handschoenen te gebruiken. Er zijn drie redenen om goede tuinhandschoenen te kopen. Ten eerste hebben tuinierders die met vuil omgaan het risico op een toxoplasmose-infectie, wat een ernstig gevaar kan zijn voor vrouwen die zwanger zijn.

Ten tweede kunnen tuinhandschoenen splinters en krassen van doornen voorkomen (die af en toe leiden tot infecties). Als laatste zal je misschien wel moe zijn van het schrobben van vuil onder je vingernagels vandaan. tuinhandschoenen kunnen hierbij helpen.

Hoe je de beste tuinhandschoenen kiest

Ideale tuinhandschoenen moeten stevig genoeg zijn om de doornen op afstand te houden, maar flexibel genoeg om werk gedaan te krijgen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de handschoenen in jouw maat worden geleverd. Ze zouden je in staat moeten stellen om gladde, kleine dingen op te pakken en vast te houden, en frambozentakken ongestraft te kunnen pakken.

Ze moeten veilige polssluitingen hebben om te voorkomen dat vuil en kleine steentjes tijdens het graven in de handschoen vallen. Er mogen geen stijve, wrijvende naden of te strakke plekken zijn die blaren veroorzaken. En je zou ze in de wasmachine moeten kunnen gooien als je giftige planten hebt verwijderd of een soort van chemische stof gebruikt die je liever niet verspreidt naar elke plant in je tuin.

Over het algemeen hebben dameshandschoenen smallere handpalmen en verhoudingsgewijs langere vingers dan herenhandschoenen om langere vingernagels te accommoderen.

Onze tip voor goede tuinhandschoenen:

GS tuinhandschoenen - Dames en Heren - 2 paar

★★★★★
11,99  Op voorraad
vanaf 5 juni 2024 08:59

Hoe je tuinhandschoenen test

In de meeste reviews over tuinhandschoenen wordt niet gesproken over het testen van de producten – ze praten meestal over gevoel en uiterlijk. Een goede manier om te vergelijken is door te letten op bescherming, vingergevoeligheid en grip om te bevestigen dat de aanbevolen handschoenen echt de beste zijn.

Voor welk materiaal moet je kiezen?

Nitril is een soort synthetisch rubber dat wordt gewaardeerd als allergie veilig, duurzaam, bestand tegen chemicaliën, moeilijk te doorboren en flexibel. Veel goedkope tuinhandschoenen zijn in het materiaal gecoat.

Lederen tuinhandschoenen zijn duurzamer en duurder dan nitril gecoate handschoenen. Veel verschillende soorten leer kunnen worden gebruikt, maar geitenleer wordt over het algemeen als het beste voor tuinieren beschouwd omdat het flexibel en sterk is. Als je met doornige struiken of intensere omstandigheden werkt, zijn lederen tuinhandschoenen het geld zeker waard. Er zijn ook veganistische kunstleer alternatieven voor degenen die tegen echt lederen producten zijn.

materiaal tuinhandschoenen

Ademende handschoenen

Tuinieren is hard werken, en het maakt je vaak warm en zweterig. Zelfs als je niet buiten bent onder de brandende hete zon, werken je handen zich nog steeds in het zweet. Dus je wilt dat je handschoenen een soort ventilerend component hebben. Dit kan gemaakt zijn van nylon, spandex of een ander ademend materiaal.

Prikbestendige tuinhandschoenen

Waarschijnlijk wil je handschoenen die prikbestendig zijn. In tegenstelling tot andere werkhandschoenen, moeten je tuinhandschoenen je beschermen tegen doornen, evenals takken, twijgen en andere puntige voorwerpen. Sterke materialen zoals latexrubber en leer helpen voorkomen dat je huid wordt geprikt.

prikbestendige tuinhandschoenen

Flexibele tuinhandschoenen

Verder is het geweldig om flexibiliteit te hebben, zodat je je handen met vrijheid kunt bewegen en je vingers met grotere precisie kunt gebruiken. Afhankelijk van je voorkeuren, wil je misschien ook bonusfuncties zoals vingerklauwen, knokkelbeschermers of extra palmvulling.